Регистрация

Картофена супа с лук

Автор:
lazova
|
Дата:
30 Mar
|
Видяна:
627
Оцени рецептата

2 глави бял лук, тънко нарязан

3 с.л. масло

2 с.л. нарязан магданоз

2 скилидки чесън, ситно нарязан

2 дафинови листа

1/2 ч прошуто или варена шунка

4 ч пилешки бульон

3 ч вода

1 ч.л. пипер

4 картофа, настъргани

1/4 ч настъргано сирене Романо

 

Покрийте и задушете лука в маслото в тенджера с капак на средно-слаб огън за 10 минути. Прибавете магданоза, чесъна, дафиновите листа и прошутото. Гответе непокрито, на висока температура за 5 минути, като се разбърква често. Прибавете останалите съставки с изключение на сиренето. Оставете да заври и намалете огъня. Покрийте с капак и оставете да къкри 30 минути, като от време на време се разбърква. Извадете дафиновите листа. Поръсете всяка порция със сирене.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта