Регистрация

Ивановски наденички с ориз на фурна

Автор:
Генчев
|
Дата:
07 Jan
|
Видяна:
54
Оцени рецептата

На Ивановден се готви наденица, кървавица или луканка с гарнитура. Но в средата на седмицата малцина домакини имат време за пипкава манджа. Затова предлагам една лесна рецепта, която превръща суровата наденица и обикновения ориз в празнично делнично ястие, което се прави за минути.

Необходими продукти:

4-5 сурови наденици (свински или свинско с телешко)

300 г ориз

5 с.л. олио или 3 с.л. свинска мас (с мас е по-вкусничко)

700 мл вода

4 с.л. доматено пюре

2 с.л. вегетина

лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

Ориза измийте в цедка под течаща вода и прехвърлете в тава. Разбийте във водата доматеното пюре и залейте. Добавете вегетината, лют и черен пипер по желание и олиото.

Нарежете всяка наденица на по 3-4 парчета. Подредете парчетата в тавата при ориза. Бутнете тавата във фурната, предварително загрята на 200 градуса и след 45 минути елате да си извадите готовото ястие от фурната.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта