Регистрация

Друсани пилешки крилца

Автор:
roni
|
Дата:
08 May
|
Видяна:
33
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1,5 кг пилешки крилца (само горна или горна и средна част - без най-долната)

6 скилидки чесън

2 с.л. лют сос

1 с.л. мед (течен)

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. доматено пюре или кетчуп (гъст)

сол и черен пипер

лимон и копър за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

1. Крилцата разделете на две части през ставата.

2. Прехвърлете ги в голям плик за съхранение на храни.

3. В купа смесете намачкания на паста чесън (или чесън на прах - около 1 ч.л.), лютия и доматения сос, меда, лимоновия сок, сол и пипер. Разбъркайте много добре.

4. Изсипете соса в плика върху крилцата. След това надуйте плика като балон и друсайте енергично, за да се овкуси всичко много добре.

5. Тук имате вариант да изпържите, но аз лично препоръчвам да подредите в тава, застлана с хартия за печене и да готвите в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20-25 минути.

6. След изваждане можете да поднесете с поръска от наситнен копър и резен лимон или сос за потапяне от лимонов сок с наситнен копър и намачкан чесън.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта