Регистрация

Домашен ябълков марамалад

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
45
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 кг ябълки

300 г захар

сокът и кората на един лимон

1/2 ч.л. канела

1 ч.л. мед

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките и ги почистете от сърцевината. Нарежете на малки кубчета и прехвърлете в тавата, като вече сте сгорещили в нея маслото. Разбърквайте докато кубчетата го поемат. После поръсете със захарта и оставете да се пече на умерен огън, като периодично разбърквате. Нека се готвят 15 минути.

2. Лимонът е най-добре да бъде БИО, защото само тяхната кора е ядлива. Ако не е, не слагайте кората. Залейте ябълките със сока му и оставете да се готви на същата температура още 10-тина минути.

3. Когато плодовете са омекнали и при разбъркване оставят суха диря в тавата, махнете от огъня. Подправете с канелата и меда, разбъркайте и сервирайте.

Този сос е страхотен за мазане на палачинки, филийки или гофрети. Ако искате да го ползвате друг ден, приберете в стерилизирано бурканче и щом се охлади, дръжте в хладилник до 2 седмици.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта