Доматена супа със зелени чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 големи скилидки чесън; белени
1 ч.л. сол
1 с.л. нарязан босилек
2 с.л. нарязан магданоз
1/4 ч.л. сушена мащерка
2 ч.л. сладък червен пипер
1 с.л. доматено пюре
2 с.л. зехтин
2 дафинови листа
1 голяма глава лук; нарязан на шестинки, след това тънко по широчина
1 голяма щипка конци шафран
900 г зрели домати, обелени, почистени от семената и нарязани, сокът заделен
2 средно големи зелени чушки, нарязани на малки квадратчета
6 ч вода
1/3 ч бял ориз
Прясно смлян черен пипер
Нарязан босилек; за гарнитура или нарязан магданоз
Прясно настърган пармезан
Счукайте чесъна в хаванче с 1 чаена лъжичка сол. Трябва да се получи паста, след това постепенно добавете босилека, магданоза, мащерката, червения пипер и доматеното пюре. Затоплете зехтина в тенджера, добавете чесновата паста и разбъркайте добре. Веднага след като се сгорещи, добавете дафиновите листа и лука. Поръсете шафрана директно върху лука, разбъркайте всичко заедно и гответе в продължение на 10 минути или докато лукът омекне. Добавете черния пипер, доматите, заедно със сока и водата. Оставете да заври след това веднага намалете огъня и гответе в продължение на 25 минути. Докато супата се готви, сложете 1 1/2 чаши вода да заври, добавете сол и сложете ориза. Оставя се да ври, докато оризът омекне, около 12 до 15 минути, като след това се подсушава. Разбъркайте ориза в готовата супа, овкусете с черен пипер. Сервирайте супата гарнирана с пресни подправки и сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ