Регистрация

Гъста супа от омар

Автор:
Юлия
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
463
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1,3 кг опашки от омар, нарязани на големи парчета

4 моркова, нарязани на филийки

4 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

4 стръка целина, нарязана

2 ч сухо бяло вино

1/4 чаша бренди

3 л вода

4 скилидки чесън, счукан

3 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

1 щипка лют червен пипер

1/2 ч.л. листа мащерка - сушена, натрошена

1/2 ч.л. сушен естрагон - натрошен

3 дафинови листа, сушени

2 ч.л. черен пипер

1/4 чаша масло

1/4 чаша брашно

3 ч сметана за разбиване, затоплена

Сол и черен пипер на вкус

1/4 ч сухо шери

 

Загрейте зехтина в голям тиган, докато започне да пуши. Добавете месото. Разбъркайте, докато почервенее. Отделете черупките от месото и върнете черупките в тенджерата. Нарежете месото на хапки и оставете настрана. Добавете морковите, лука и целината при черупките и се разбърква, докато лукът омекне. Добавете виното и оставете да се редуцира наполовина. Добавете брендито. Оставете да закъкри и внимателно запалете, като се пазите от пламъците. Когато пламъците утихнат, се добавят водата, чесънът, доматеното пюре, червеният пипер, лютият червен пипер, мащерката, естрагонът, дафиновите листа и черният пипер. Разбъркайте добре. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 35 минути, като периодично се разбърква. Прецедете през тензух в тенджера. Размекнете масло в малка купа и смесете с брашното. Оставете бульона да заври. Добавете сместа с брашно и масло и се разбърква с телена бъркалка, докато сместа се разтвори и супата е равномерно сгъстена, за около 5 минути. Добавете горещата сметана. Подправя се със сол и бял пипер. Оставете на слаб огън за 1 минута. Добавете шерито и се разбърква. Отстранете от огъня.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта