Регистрация

Гъби с ечемик

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

4 ч вода

390 г пилешки бульон

2/3 ч перлен ечемик

1 ч.л. сол (по желание)

2 1/2 ч нарязани гъби

1 ч нарязан лук

1/2 ч.л. мащерка

1/3 ч масло или маргарин

3 яйца, разбити

 

Смесете водата и бульона и оставете да заври. Добавете ечемика и солта; намалете огъня. Покрийте; оставете да къкри 50 - 60 минути или до омекване, като се разбърква от време на време. Отцедете. Загрейте фурната до 180С. Задушете гъбите, лука и мащерката в маргарин за 3 - 4 минути. Смесете ечемика и яйцата; добавете сместа с гъби и разбъркайте добре. Изсипете в стъклена тавичка за печене. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Пече се 15 минути. Махнете фолиото и печете още около 15 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта