Регистрация

Гъбена супа

Автор:
irina
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
523
Оцени рецептата

900 г пресни гъби

1/4 чаша наситнен пресен лук

1/2 чаша целина - фино нарязана

6 супени лъжици масло

2 1/2 супени лъжици наситнен пресен магданоз

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка червен пипер

4 супени лъжици брашно

2 чаши бульон - телешки, пилешки или зеленчуков

 

Нарежете гъбите на филийки и заделете. Леко задушете лука и целината в маслото в голям тиган за 3 минути. Добавете магданоза и задушете 3 минути, като разбърквате с дървена лъжица. Добавете гъбите. Поръсете сол, червен пипер и брашно. Разбърквайте непрекъснато, докато се смесят хубаво. Добавете бульона бавно. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 10 минути.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта