Яхния от копър с моркови и перлен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 грудки копър
1 с.л. масло
1 ч.л. зехтин
2 ч замразен перлен лук, размразен
1 ч.л. захар
4 големи моркова- обелени и нарязани на тънки клечици
1 1/2 ч пилешки бульон
Сол и пипер (на вкус)
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
Обелете грудките копър. Нарежете всяка на 8 парчета надлъжно, без да отстранявате сърцевината. Сложете подсолена вода да заври в голяма тенджера, добавете копъра и бланширайте за 5 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. В голям незалепващ тиган, сгорещете 1/2 с.л. масло и 1/2 с.л. зехтин над средно висока температура. Добавете половината копър в тигана и запържете леко до зачервяване от всички страни за около 8 минути. Прехвърлете в чиния и заделете. Повторете с останалите масло, зехтин и копър.. Добавете лука в тигана, поръсете със захарта и запържете леко, като разклащате тигана назад и напред, докато добре покафенее, 5 до 6 минути. Върнете копъра в тигана; добавите морковите и 1 ч бульон. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри, покрито, докато зеленчуците омекнат 15 до 20 минути, като добавяте още бульон, колкото е необходимо. Гарнирайте с листа копър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ