Регистрация

Яхния от копър с моркови и перлен лук

Автор:
alexander
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
577
Оцени рецептата

4 грудки копър

1 с.л. масло

1 ч.л. зехтин

2 ч замразен перлен лук, размразен

1 ч.л. захар

4 големи моркова- обелени и нарязани на тънки клечици

1 1/2 ч пилешки бульон

Сол и пипер (на вкус)

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

Обелете грудките копър. Нарежете всяка на 8 парчета надлъжно, без да отстранявате сърцевината. Сложете подсолена вода да заври в голяма тенджера, добавете копъра и бланширайте за 5 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. В голям незалепващ тиган, сгорещете 1/2 с.л. масло и 1/2 с.л. зехтин над средно висока температура. Добавете половината копър в тигана и запържете леко до зачервяване от всички страни за около 8 минути. Прехвърлете в чиния и заделете. Повторете с останалите масло, зехтин и копър.. Добавете лука в тигана, поръсете със захарта и запържете леко, като разклащате тигана назад и напред, докато добре покафенее, 5 до 6 минути. Върнете копъра в тигана; добавите морковите и 1 ч бульон. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри, покрито, докато зеленчуците омекнат 15 до 20 минути, като добавяте още бульон, колкото е необходимо. Гарнирайте с листа копър или магданоз.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта