Регистрация

Глазирани зеленчуци на тиган

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
21 Sep
|
Видяна:
3729
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 червена чушка

1 зелена чушка

1 жълта чушка

1 морков

1 тиквичка

150 г гъби

30 мл олио

30 г масло

3 с.л. кафява захар

6 с.л. соев сос

лют пипер по желание

семена сусам и листенца кориандър или магданоз по желание

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чушките, моркова, тиквичката и гъбите на тънки лентички.

2. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и щом зацвърчи - добавете моркова. Гответе 1 минута и добавете чушките и гъбите. Гответе още 4 минути като разбърквате периодично.

3. Добавете тиквичката и поръсете захарта. Разбъркайте, залейте със соевия сос и пак разбъркайте. Добавете лют пипер по желание и гответе още 2 минути като периодично бъркате.

4. Махнете от котлона и по желание поръсете със семена сусам и наситнени зелени листенца, за да заприлича ястието на азиатска манджичка.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous06-09-2021
http://slkjfdf.net/ - Afuyruq Agipota vul.zosm.kulinarno.bg.rve.mc http://slkjfdf.net/

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта