Регистрация

Яйца с киселец и пресен лук

Автор:
blazheva
|
Дата:
27 Jul
|
Видяна:
884
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 яйца

6 листа киселец

2 стръка пресен лук

сол, червен, черен и лют пипер на вкус

20 г масло

Начин на приготвяне:

Лука и листата киселец наситнете. Маслото разтопете в тиган с незалепващо покритие. Яйцата разбийте бегло, колкото да се омешат жълтъци и белтъци в купа или басанче. Изсипете лука и киселеца и разбъркайте. Излейте в загрялото масло. С шпатула дърпайте изпечените крайща на яйцето към средата и накланяйте тигана така, че да се стече все още неизпечената част от яйцата.

Когато всичко се повтвърди, овкусете с подправки и гответе до желаната готовнст - още няколко минути на умерена температура са достатъчни. После внимателно започнете да навивате от едната страна на рулце, докато стигне ястието до края на тигана във формата на сърп. Обърнете го в чиния и поднесете със свежа пролетна салата. Хапвайте докато е топло.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта