Регистрация

Двойно пръжнати яйца на очи

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
1031
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3-4 яйца

50-100 г сирене

50-тина грама кашкавалче по желание

подправки на вкус (чубрица, лют пипер, сминдух, шарена сол)

бекон или шунка по желание

4-6 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:

В доста малък тиган сгорещете олито на умерено до силно. Чукнете яйцата едно до друго, така че да образуват дебела палачинка. Оставете ги да се запържат докато крайщата леко потъмнеят. После с шпатула внимателно обърнете, за да се запази цялостта им, като се постараете да останат вкопчени заедно като палачинка. Не трябва да се бърка или накъсва. Затова използваме малкия тиган.

Обърнатите вече яйца наподобяват дебела катма, върху която можете да творите. Докато се пържат от долната страна, отгоре натрошете сирене, поръсете с рендосан кашкавал или наситнен колбас по избор. Овкусете с подправки, като предвидите, че сиренето, кашкавалът и беконът са си соленички по природа. Но малко люто и балкански аромати на сминдух и чубрица или мащерка няма да дойдат зле на ястието.

Когато всичко е добре запърженко, пак с широка шпатула извадете яйцата, така че палачинката да остане цяла, а топингът да ви приканва апетитно да си хапнете. Понякога аз си лисвам и останалата мазнинка от тигана върху "омлета" и си го сервирам с няколко филии хляб. Наяждането е прасешко и държи около 8 часа.

Предупреждавам: Не се опитвайте да впечатлите жена с това основно! То е вредно, мазно, мега вкусно и доста калорично - все благинки, които дамите не харесват.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта