Ягодов пай с цедено кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кг кисело мляко, цедено
1 пакет неовкусен желатин
2 ч извара
1/2 ч захар
1 1/2 ч.л. настъргана кора от лайм
2 с.л. сок от лайм
2 ч нарязани ягоди
За блата:
1 1/3 ч натрошени бисквити
3 с.л. захар
1/3 ч масло или маргарин, разтопено
В тенджера, смесете желатина и 1/4 чаша вода; оставете да омекне 5 минути. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. В блендер или кухненски робот, разбийте изцеденото кисело мляко, изварата, захарта, кората, сока и желатина до гладкост. Изсипете в блата. Покрийте и оставете в хладилника до втвърдяване - най-малко 4 часа или до следващия ден. Покрийте с ягоди.
За блата:
В кръгла тавичка за пай с диаметър 23 см, смесете трохите, захарта и маслото или маргарина. Притиснете равномерно по дъното и стените на съда. Пече се на 180С във фурната за 10 минути. Охлажда се.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ