Регистрация

Ягодов пай с цедено кисело мляко

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
564
Оцени рецептата

1 кг кисело мляко, цедено

1 пакет неовкусен желатин

2 ч извара

1/2 ч захар

1 1/2 ч.л. настъргана кора от лайм

2 с.л. сок от лайм

2 ч нарязани ягоди

За блата:

1 1/3 ч натрошени бисквити

3 с.л. захар

1/3 ч масло или маргарин, разтопено

 

В тенджера, смесете желатина и 1/4 чаша вода; оставете да омекне 5 минути. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. В блендер или кухненски робот, разбийте изцеденото кисело мляко, изварата, захарта, кората, сока и желатина до гладкост. Изсипете в блата. Покрийте и оставете в хладилника до втвърдяване - най-малко 4 часа или до следващия ден. Покрийте с ягоди.

За блата:

В кръгла тавичка за пай с диаметър 23 см, смесете трохите, захарта и маслото или маргарина. Притиснете равномерно по дъното и стените на съда. Пече се на 180С във фурната за 10 минути. Охлажда се.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта