Шоколадов пай Ани
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
1 чаша масло (не маргарин)
4 супени лъжици захар
2 чаши брашно
За плънката:
170 г шоколад, натрошен
1/4 чаша царевичен сироп
1/4 чаша вода
1/2 чаена чаша захар
1/4 чаша вода
1 белтък
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаша сметана за разбиване
На блата: Смесете маслото и захарта и се добавя брашното. Бъркайте до ронлива смес (около 3 минути на средна скорост). Притиснете 2/3 от сместа в тавичка за пай или разглабяща се форма за торта и заделете остатъка в малка тавичка. Изпечете на 180С в продължение на около 15 минути (или до светло кафяво). Разбъркайте съдържанието на малката тавичка веднъж по време на готвене, за да се натроши. След като се изпече, сложете в хладилника, за да се охлади напълно.
На плънката: Разтопете шоколада в царевичния сироп и 1/4 чаша вода. Разбърква се и се слага в хладилника, за да се охлади напълно. Комбинирайте захарта, другата 1/4 чаша вода, белтъка, ванилията и лимоновия сок. Разбийте на висока скорост, докато се оформят връхчета (това отнема време, около 20 минути). В отделна купа разбийте сметаната до сгъстяване. Смесете сметаната и половината шоколадова смес с белтъка. Изсипете в блата. Поръсете с другата половина шоколад върху пълнежа и нарежете с нож. Поръсете с трохите и се охлажда докато стегне (около два часа).


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ