Регистрация

Ябълкови тарталети

Автор:
Savatova
|
Дата:
03 Nov
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

За ябълковото пюре:

6 големи ябълки

2 с.л. несолено масло

1 с.л. пресен лимонов сок

2 с.л. мед

За тестото:

 3/4 ч зеленчукова мазнина

1/4 ч кипяща вода

1 с.л. мляко

1 с.л. захар

2 ч брашно

 

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ябълките, маслото, лимоновия сок и меда в тенджера с капак. Покрийте плътно и гответе на силен огън за 10 минути. Свалете капака. Разбъркайте, така че да натрошите ябълките на гладко пюре. Заделете да се охлади. Сложете мазнината в купа. Добавете врящата вода. Разбърква се бързо да се направи гладка смес. При разбъркване, добавете млякото и захарта. Добавете брашното, по 1/2 чаша наведнъж, като смесвате добре след всяко добавяне, докато сте използвали общо 1 1/2 чаша брашно. След това добавете брашно само докато тестото се събере. Оформете тестото на топка. Приплескайте между листове восъчна хартия и оставете в хладилника за поне 1 час. 15 минути, преди да започнете да приготвяте тарталетите, извадете тестото от хладилника. Оставете да омекне малко. Разточете на слой с дебелина 0,3 см. Нарежете на 6 кръга от по 10 см.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Сложете кръговете тесто в чашки за мъфини. Печете в продължение на 12-14 минути или до златисто кафяво. Оставете да изстинат леко, преди внимателно да ги извадите от чашките и оставете да се охладят напълно, поставени изправени, върху решетка. Напълнете всяка с 1/3 ч от охладеното до стайна температура ябълково пюре. По желание поръсете с допълнително мед. 





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта