Ябълкови тарталети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За ябълковото пюре:
6 големи ябълки
2 с.л. несолено масло
1 с.л. пресен лимонов сок
2 с.л. мед
За тестото:
3/4 ч зеленчукова мазнина
1/4 ч кипяща вода
1 с.л. мляко
1 с.л. захар
2 ч брашно
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ябълките, маслото, лимоновия сок и меда в тенджера с капак. Покрийте плътно и гответе на силен огън за 10 минути. Свалете капака. Разбъркайте, така че да натрошите ябълките на гладко пюре. Заделете да се охлади. Сложете мазнината в купа. Добавете врящата вода. Разбърква се бързо да се направи гладка смес. При разбъркване, добавете млякото и захарта. Добавете брашното, по 1/2 чаша наведнъж, като смесвате добре след всяко добавяне, докато сте използвали общо 1 1/2 чаша брашно. След това добавете брашно само докато тестото се събере. Оформете тестото на топка. Приплескайте между листове восъчна хартия и оставете в хладилника за поне 1 час. 15 минути, преди да започнете да приготвяте тарталетите, извадете тестото от хладилника. Оставете да омекне малко. Разточете на слой с дебелина 0,3 см. Нарежете на 6 кръга от по 10 см.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Сложете кръговете тесто в чашки за мъфини. Печете в продължение на 12-14 минути или до златисто кафяво. Оставете да изстинат леко, преди внимателно да ги извадите от чашките и оставете да се охладят напълно, поставени изправени, върху решетка. Напълнете всяка с 1/3 ч от охладеното до стайна температура ябълково пюре. По желание поръсете с допълнително мед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ