Регистрация

Шоколадово суфле

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
20 Aug
|
Видяна:
537
Оцени рецептата

450 г горчиво-сладък шоколад, натрошен

1 ч неосолено масло

9 яйца, разделени

3/4 ч гранулирана захар

Неподсладено какао на прах; за поръсване

Пудра захар; за поръсване

 

Загрейте фурната до 150ºС.

Сложете пергаментова хартия на дъното на 23 см кръгла форма с отделящи се стени. Намажете и набрашнете леко хартията. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбърква се до смесване; отстранете от котлона и оставете да се охлади. В купа смесете жълтъците с всичката захар без една чаена лъжичка и разбийте на висока скорост, докато сместа побелее и образува лента, когато бъркалките се вдигнат от купата. В отделна купа смесете белтъците със запазената чаена лъжичка захар. Разбийте, докато белтъците образуват меки върхове. Смесете една трета от сместа с шоколад в купа с една трета от сместа с жълтъци. Смесете с една трета от белтъците. Повторете още два пъти, така че всички съставки да се смесят хубаво. Изсипете сместа в подготвената тава. Печете 30 минути. Не печете прекалено дълго - в средата трябва да е меко. Оставете тортата да се охлади на стайна температура в продължение на 3 часа; не сваляйте стените на съда прекалено рано или тортата ще се разпадне. Свалете стените на тавата и поръсете тортата с какао, след това с пудра захар и след това отново с какао и захар. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Преди сервиране, оставете тортата се затопли до стайна температура. Поръсете отново с какао и пудра захар.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта