Шоколадово суфле
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
450 г горчиво-сладък шоколад, натрошен
1 ч неосолено масло
9 яйца, разделени
3/4 ч гранулирана захар
Неподсладено какао на прах; за поръсване
Пудра захар; за поръсване
Загрейте фурната до 150ºС.
Сложете пергаментова хартия на дъното на 23 см кръгла форма с отделящи се стени. Намажете и набрашнете леко хартията. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбърква се до смесване; отстранете от котлона и оставете да се охлади. В купа смесете жълтъците с всичката захар без една чаена лъжичка и разбийте на висока скорост, докато сместа побелее и образува лента, когато бъркалките се вдигнат от купата. В отделна купа смесете белтъците със запазената чаена лъжичка захар. Разбийте, докато белтъците образуват меки върхове. Смесете една трета от сместа с шоколад в купа с една трета от сместа с жълтъци. Смесете с една трета от белтъците. Повторете още два пъти, така че всички съставки да се смесят хубаво. Изсипете сместа в подготвената тава. Печете 30 минути. Не печете прекалено дълго - в средата трябва да е меко. Оставете тортата да се охлади на стайна температура в продължение на 3 часа; не сваляйте стените на съда прекалено рано или тортата ще се разпадне. Свалете стените на тавата и поръсете тортата с какао, след това с пудра захар и след това отново с какао и захар. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Преди сервиране, оставете тортата се затопли до стайна температура. Поръсете отново с какао и пудра захар.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ