Регистрация

Шоколадово-орехов фъдж

Автор:
margarita
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
696
Оцени рецептата

30 г полусладък шоколад, нарязан едро

30 г неподсладен шоколад, нарязан едро

210 г разтопени бонбонки маршмелоу

2 ч орехи, нарязани едро

370 г евапорирано мляко

4 ч захар

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч.л. сол

1 с.л. ванилия

Орехови половинки, по желание

 

Поставете шоколада, разтопените бонбонки и орехите в голяма купа; заделете. В голяма тенджера смесете млякото, захарта, маслото и солта. Оставете да заври и варете на слаб огън 9 минути. Излейте наведнъж върху шоколадовата смес; добавете ванилията. С дървена лъжица разбъркайте енергично, докато шоколадът се разтопи и сместа е кремообразна. Изсипва се в намазана правоъгълна тава или голяма тава, застлана с восъчна хартия. Загладете повърхността. Гарнира се с орехови половини. Охладете, докато се стегне. Нарежете на квадрати от по 3 см.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта