Регистрация

Шоколадово-малинови трюфели

Автор:
benito
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

За трюфелите:

1 1/3 ч шоколад, натрошен

2 с.л. сметана

1 с.л. масло

2 ч конфитюр от малини, без семена

За покриване:

170 г бял шоколад

2 ч.л. мазнина

 

Сложете натрошения шоколад, сметаната и маслото в тенджера. Кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Добавете конфитюра. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да престои 20 минути във фризера. Капнете от сместа по чаени лъжички върху алуминиево фолио в тавичка. Оставете във фризера за 15 минути. Оформете на топчета и замразете до втвърдяване. За глазурата: Над гореща (но не вряща) вода, разтопете белия шоколад и мазнината, като се разбърква, до гладкост. Пуснете замразените трюфели, един по един, в разтопения шоколад. Разбъркайте бързо, за да се покрие, след което се изважда с вилица, като се отцеди излишният шоколад. Сложете в тава и оставете в хладилника, до стягане на глазурата. Съхранявайте в хладилник.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта