Регистрация

Шоколадово-канелено руло

Автор:
roni
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
941
Оцени рецептата

3 големи яйца

1 ч захар

1/3 ч вода

1 ч.л. кафеен ликьор

3/4 ч брашно

1/4 ч какао

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

какао

2 с.л. кафеен ликьор

1 ч сметана за разбиване, охладена

3 с.л. пудра захар

1 с.л. кафеен ликьор

1 ч.л. канела, смляна

 

За крема:

Загрейте фурната до 190 градуса.

Постелете восъчна хартия в плитка тавичка. Намаслете щедро хартията. В купа разбийте яйцата на висока скорост, докато се сгъстят (5 минути). Постепенно добавете захарта. Разбийте с водата и 1 чаена лъжичка ликьор на ниска скорост. Постепенно се добавят брашното, какаото, бакпулверът и солта, като се разбива само докато тестото е гладко. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 12 - 15 минути. Веднага разхлабете краищата от стените на съда; обърнете върху кърпа, поръсена щедро с какао. Махнете фолиото. Докато е още горещо, внимателно навийте на руло с кърпата откъм тесния край. Охладете върху решетка най-малко 30 минути. Развийте рулото. Поръсете с 2 с.л. ликьор и намажете с крема; навийте отново. Поръсете с какао и се съхранява в хладилник до поднасяне.

За крема:

Разбийте всички съставки в изстудена купа на сняг. 





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта