Регистрация

Шоколадови чашки с бял шоколадов мус

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
827
Оцени рецептата

170 г белгийски или швейцарски шоколад

6 хартиени чашки за мъфини

170 г бял шоколад

115 г затоплена течна сметана

2 белтъка, със стайна температура

1 ч бита сметана

 

Разтопете белгийския или швейцарски шоколад. Разбъркайте до гладкост. С помощта на малка сладкарска четка, намажете шоколада върху цялата вътрешна повърхност на чашките за мъфини; така че да влезе във всяка гънка. Оставете във фризера, за да се втвърди. Извадете чашките, една по една и много внимателно отлепете фолиото. Дръжте ги във фризера, докато ги напълните с муса. За муса с бял шоколад: Разтопете шоколада на водна баня. Когато се разтопи, добавете затоплената сметана и се разбърква, докато сместа е гладка. Свалете от огъня и се оставя да се охлади до стайна температура. Разбийте 3 белтъка на сняг. Добавете около 1/3 от белтъците в сместа с шоколад, след което внимателно обединете с останалите белтъци. Прибавете битата сметана при белтъчната смес и оставете в хладилника, докато стегне. Внимателно изсипете муса в шоколадовите чаши, гарнирайте с шоколадови стърготини или настърган тъмен шоколад.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта