Шоколадови чашки с бял шоколадов мус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г белгийски или швейцарски шоколад
6 хартиени чашки за мъфини
170 г бял шоколад
115 г затоплена течна сметана
2 белтъка, със стайна температура
1 ч бита сметана
Разтопете белгийския или швейцарски шоколад. Разбъркайте до гладкост. С помощта на малка сладкарска четка, намажете шоколада върху цялата вътрешна повърхност на чашките за мъфини; така че да влезе във всяка гънка. Оставете във фризера, за да се втвърди. Извадете чашките, една по една и много внимателно отлепете фолиото. Дръжте ги във фризера, докато ги напълните с муса. За муса с бял шоколад: Разтопете шоколада на водна баня. Когато се разтопи, добавете затоплената сметана и се разбърква, докато сместа е гладка. Свалете от огъня и се оставя да се охлади до стайна температура. Разбийте 3 белтъка на сняг. Добавете около 1/3 от белтъците в сместа с шоколад, след което внимателно обединете с останалите белтъци. Прибавете битата сметана при белтъчната смес и оставете в хладилника, докато стегне. Внимателно изсипете муса в шоколадовите чаши, гарнирайте с шоколадови стърготини или настърган тъмен шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ