Шоколадови трюфели с бренди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч сметана за разбиване
3 с.л. несолено масло
225 г горчиво-сладък шоколад, натрошен
2 с.л. коняк или бренди
340 г горчиво-сладък шоколад, натрошен
Сложете сметаната и маслото да къкрят в малка тенджера. Намалете огъня до слаб. Добавете 225 г горчиво шоколад и се разбърква, докато се разтопи. Добавете 2 с.л. коняк. Нека престои на стайна температура, докато стегне достатъчно - около 3-1/2 часа. Постелете тава с фолио. Капнете по пълни супени лъжици от сместа върху подготвената тава, на разстояние една от друга. Охладете до втвърдяване, около 1 час. Оформете на топка с ръце. Сложете в същата тава. Повторете с останалите трюфели и оставете в хладилника. Разтопете останалия шоколад на водна баня, като разбърквате до гладкост. Отстранете от водата. Хванете един трюфел между палеца и показалеца. Потопете в шоколад, така че да се покрие напълно. Разклатете, за да отстраните излишния шоколад. Сложете в същата тава. Повторете с останалите трюфели. Оставете в хладилника до втвърдяване, около 30 минути. Извадете от фолиото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ