Регистрация

Шоколадови трюфели с бренди

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
947
Оцени рецептата

3/4 ч сметана за разбиване

3 с.л. несолено масло

225 г горчиво-сладък шоколад, натрошен

2 с.л. коняк или бренди

340 г горчиво-сладък шоколад, натрошен

 

Сложете сметаната и маслото да къкрят в малка тенджера. Намалете огъня до слаб. Добавете 225 г горчиво шоколад и се разбърква, докато се разтопи. Добавете 2 с.л. коняк. Нека престои на стайна температура, докато стегне достатъчно - около 3-1/2 часа. Постелете тава с фолио. Капнете по пълни супени лъжици от сместа върху подготвената тава, на разстояние една от друга. Охладете до втвърдяване, около 1 час. Оформете на топка с ръце. Сложете в същата тава. Повторете с останалите трюфели и оставете в хладилника. Разтопете останалия шоколад на водна баня, като разбърквате до гладкост. Отстранете от водата. Хванете един трюфел между палеца и показалеца. Потопете в шоколад, така че да се покрие напълно. Разклатете, за да отстраните излишния шоколад. Сложете в същата тава. Повторете с останалите трюфели. Оставете в хладилника до втвърдяване, около 30 минути. Извадете от фолиото.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта