Регистрация

Шоколадови топки с череша

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
30 Mar
|
Видяна:
969
Оцени рецептата

50 цели захаросани череши

3/4 ч черешова ракия (или повече)

226 г сладък млечен шоколад, нарязан на парчета

113 г неподсладен шоколад, разпределен на части

1 1/3 ч пудра захар

7/8 ч масло, меко

3 с.л. неподсладено какао

1/3 ч пудра захар

1/3 ч неподсладено какао

 

Накиснете черешите в ракията за през нощта или по-дълго. Отцедете и заделете ракията. Разбийте на крем маслото и захарта с миксер. Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете разтопения шоколад, лъжица по лъжица, в маслото и захарта и разбъркайте старателно на ръка. Добавете заделената ракия разбъркайте на ръка, докато се абсорбира. Добавят се 3 с.л. какао и се разбърква на ръка. Сложете сместа във фризера. Подгответе повърхност, на която ще подредите топките. Смесват се равни количества какао и пудра захар, около 1/3 чаша от всяко. Върху парче восъчна хартия, поръсете щедро количество от сместа с какао на прах и захар. Извадете шоколада от фризера, когато е охладен и твърд. За всяка череша, загребете по чаена лъжичка шоколад и сложете върху поръсената хартия. Потопете пръстите си в какаово-захарната смес и притиснете шоколада, така че да се получи малка палачинка. Поставете черешката в центъра и завийте шоколада около нея. Внимателно загладете в длани топката и оваляйте в какаово-захарната смес. Повторете за всяка череша. Ако шоколадовата смес се размекне, я върнете във фризера, за да се втвърди. Поставете готовите топки в контейнер с капак и съхранявайте в хладилника.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта