Шоколадови топки с череша
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
50 цели захаросани череши
3/4 ч черешова ракия (или повече)
226 г сладък млечен шоколад, нарязан на парчета
113 г неподсладен шоколад, разпределен на части
1 1/3 ч пудра захар
7/8 ч масло, меко
3 с.л. неподсладено какао
1/3 ч пудра захар
1/3 ч неподсладено какао
Накиснете черешите в ракията за през нощта или по-дълго. Отцедете и заделете ракията. Разбийте на крем маслото и захарта с миксер. Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете разтопения шоколад, лъжица по лъжица, в маслото и захарта и разбъркайте старателно на ръка. Добавете заделената ракия разбъркайте на ръка, докато се абсорбира. Добавят се 3 с.л. какао и се разбърква на ръка. Сложете сместа във фризера. Подгответе повърхност, на която ще подредите топките. Смесват се равни количества какао и пудра захар, около 1/3 чаша от всяко. Върху парче восъчна хартия, поръсете щедро количество от сместа с какао на прах и захар. Извадете шоколада от фризера, когато е охладен и твърд. За всяка череша, загребете по чаена лъжичка шоколад и сложете върху поръсената хартия. Потопете пръстите си в какаово-захарната смес и притиснете шоколада, така че да се получи малка палачинка. Поставете черешката в центъра и завийте шоколада около нея. Внимателно загладете в длани топката и оваляйте в какаово-захарната смес. Повторете за всяка череша. Ако шоколадовата смес се размекне, я върнете във фризера, за да се втвърди. Поставете готовите топки в контейнер с капак и съхранявайте в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ