Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно
1/3 ч какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 ч полусладък шоколад, натрошен, разделени
1 ч захар
1 ч фъстъчено масло
1/3 ч масло или маргарин, меко
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
2 яйца
Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта в малка купа. Разтопете 1 чаша шоколад в тенджера на възможно най-ниската топлина, като се разбърква непрекъснато до гладкост. Разбийте захарта, 1/3 чаша фъстъчено масло, маслото и ванилията в голяма купа с миксер. Добавете шоколада. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете брашнената смес. При разбъркване се добавя останалият шоколад. Покрийте; охладете само докато се втвърди. Оформете малки топчици и натиснете с палец в средата. Сложете в ненамазана тавичка. Напълнете всяка вдлъбнатина с около 1/2 ч.л. фъстъчено масло. Пече се в предварително загрята фурна на 180С за 10 - 15 минути или докато стегне по краищата, но в средата е все още леко меко. Охладете за 2 минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ