Бисквитки с шоколадова черешка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно
1/2 ч неподсладено какао на прах
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч масло или маргарин, меко
1 ч захар
1 яйце
1 1/2 ч.л. ванилия
48 коктейлни череши
За глазурата:
170 г парченца шоколад, полусладък
1/2 ч подсладено кондензирано мляко
Сок от череши (от 4 до 5 чаени лъжички)
1. В купа, смесете заедно брашното, какаото, солта, бакпулвера и содата за хляб. В друга купа, разбийте маслото и захарта до пухкав крем. Добавете яйцето и ванилията и разбийте добре. Постепенно добавете сухите съставки към сместа с масло и захар и разбийте, докато са добре смесени.
2. Оформете тестото на топки от по 2,5 см. Сложете в ненамаслена тавичка и натиснете надолу в центъра на всяка топка с палец. Отцедете черешите и заделете сока. Сложете 1 череша в центъра на всяка вдлъбнатина. Загрейте фурната до 180 градуса.
3. За глазурата, сложете шоколада и подсладеното кондензирано мляко в малка тенджера. Сгорещете, докато шоколадът се разтопи. Добавете 4 супени лъжици сок от череши. Ако сместа е твърде гъста, добавете още сок.
4. Изсипете 1 чаена лъжичка глазура върху всяка череша. Намажете, така че да се покрие черешката. Пече се 10 минути или до готовност. Извадете върху решетка и се охлажда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ