Шоколадов сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
85 г полу-сладък шоколад
30 г неподсладен шоколад, натрошен
2 яйца
1/4 ч захар
1/2 ч сметана за разбиване
1/4 ч.л. канела
пудра захар
За фъдж соса:
1 ч захар
1/2 ч сметана
3 с.л. масло
60 г неподсладен шоколад, нарязан
2 с.л. светъл царевичен сироп
30 г полусладък шоколад, натрошен
1 с.л. кафе на прах
Намажете с масло купички за суфле от по 225 г. Разтопете шоколада в тенджерка на слаб огън, като разбърквате непрекъснато. В голяма купа разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта, като разбивате за 4-5 минути или докато сместа се сгъсти и е с лимонов цвят. Разбийте половината от сметаната и канелата, докато се оформят меки връхчета. Прибавете я при разтопения шоколад. Прибавете шоколадовата смес при разбитите яйца. Изсипете в приготвените купички. Сложете в тава за печене и налейте 3 см гореща вода в тавата. Пече се на 180С във фурната за 30-35 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Оставете да се охлади на стайна температура. Разбийте останалата сметана и канела. Поръсете суфлето с пресята пудра захар; сервирайте с фъдж соса и бита сметана. За фъдж соса: Смесете захарта, сметаната, маслото, шоколадите, царевичния сироп и кафето в тенджера. Варете и разбърквайте над средно-слаб огън, докато стане гладко и леко се сгъсти Сервирайте топло.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ