Шоколадов пай с "Бейлис" крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
6 бисквити
1/4 ч масло, разтопено
За пълнежа:
680 г крема сирене, със стайна температура
7 с.л. захар
1 с.л. универсално брашно
2 големи яйца
1/4 ч заквасена сметана +
2 с.л. заквасена сметана
1/4 ч ликьор "Бейлис" +
2 с.л. ликьор "Бейлис"
1 ч.л. екстракт от ванилия
За глазурата:
1/2 ч сметана за разбиване
252 г полусладък шоколад, натрошен
На блата:
Загрейте фурната до 180ºС.
Смелете бисквитите фино в блендер.
Добавете маслото и разбийте до гладкост. Притиснете сместа по дъното на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Пече се до златисто кафяво, около 8 минути. Прехвърлете върху решетка. Поддържайте температурата на фурната.
За пълнежа:
С електрически миксер, разбийте крема сиренето и захарта в голяма купа до гладкост. Добавете брашното. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете останалите съставки. Изсипете плънката в блата. Пече се 10 минути. Намалете температурата на фурната до 125С. Печете до стягане на крема - още около 40 мин. Охлажда се в съда за 10 минути. Прокарайте остър нож около стените на съда, за да разхлабите сладкиша. Охлажда се. Охладете за през нощта.
За глазурата:
Сложете сметаната да къкри в тежка тенджера. Намалете огъня до слаб. При разбъркване се добавя шоколадът, докато се разтопи и сместа е гладка. Охладете, докато стане хладко. Махнете стените на съда от чийзкейка и сложете върху тава за печене. Изсипете глазурата отгоре и намажете с шпатула, така че да го покрие, като оставите излишното да се стече в тавата. Оставете в хладилника до втвърдяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ