Регистрация

Шоколадов пай с "Бейлис" крем

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
641
Оцени рецептата

За блата:

6 бисквити

1/4 ч масло, разтопено

За пълнежа:

680 г крема сирене, със стайна температура

7 с.л. захар

1 с.л. универсално брашно

2 големи яйца

1/4 ч заквасена сметана +

2 с.л. заквасена сметана

1/4 ч ликьор "Бейлис" +

2 с.л. ликьор "Бейлис"

1 ч.л. екстракт от ванилия

За глазурата:

1/2 ч сметана за разбиване

252 г полусладък шоколад, натрошен

 

На блата:

Загрейте фурната до 180ºС.

Смелете бисквитите фино в блендер.

Добавете маслото и разбийте до гладкост. Притиснете сместа по дъното на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Пече се до златисто кафяво, около 8 минути. Прехвърлете върху решетка. Поддържайте температурата на фурната.

За пълнежа:

С електрически миксер, разбийте крема сиренето и захарта в голяма купа до гладкост. Добавете брашното. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете останалите съставки. Изсипете плънката в блата. Пече се 10 минути. Намалете температурата на фурната до 125С. Печете до стягане на крема - още около 40 мин. Охлажда се в съда за 10 минути. Прокарайте остър нож около стените на съда, за да разхлабите сладкиша. Охлажда се. Охладете за през нощта.

За глазурата:

Сложете сметаната да къкри в тежка тенджера. Намалете огъня до слаб. При разбъркване се добавя шоколадът, докато се разтопи и сместа е гладка. Охладете, докато стане хладко. Махнете стените на съда от чийзкейка и сложете върху тава за печене. Изсипете глазурата отгоре и намажете с шпатула, така че да го покрие, като оставите излишното да се стече в тавата. Оставете в хладилника до втвърдяване.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта