Регистрация

Шишчета с наденички и сос

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
571
Оцени рецептата

2 резена бекон

1/3 ч нарязан лук

1/4 ч нарязана зелена чушка

1 с.л. брашно

2 ч.л. захар

Щипка пипер

1/2 ч бира

1/2 чаша вода

2 с.л. оцет

8 малки пресни картофа

2 връзки братвурст

2 връзки пресни пикантни италиански наденички

2 връзки пресни пикантни полски наденички

 

За соса, запържете частично бекона в тиган. Отцедете и заделете мазнината в тигана. Натрошете бекона и оставете настрана. Добавете лука и зелената чушка в тигана; гответе, докато лукът омекне, но без да покафенява. Добавете брашното, захарта и пипера. Добавете бирата, водата и оцета. Готви се до сгъстяване. Гответе и бъркайте още 2 минути. Обелете по лента в средата на всеки картоф. В тенджера, сварете картофите в достатъчно вряща вода за 5 минути. Отцедете и оставете настрана. Нарежете всяка наденица на 4 парчета напречно. Набодете картофите и парчетата наденица, като редувате на 4 шишчета. Сложете на скарата. Изпечете за 20-25 минути или до готовност на наденицата и омекване на картофите, като обърнете веднъж и намажете със сос по средата на печенето. Добавете бекона в останалия сос; сгорещете и поднесете с шишчетата.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта