Регистрация

Чили с телешко

Автор:
yordanka
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
895
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

450 г телешка кайма

450 г телешка кайма

1 консерва (225 г) доматен сос

1 кутийка бира, 330 мл

1/4 ч червено чили, смляно

2 скилидки чесън, нарязани фино

1 малка глава лук, ситно нарязан

1 1/4 ч.л. риган; сушен

1/2 ч.л. червен пипер

1 1/2 ч.л. кимион, смлян

1 1/2 ч.л. сол

Лют червен пипер

340 г кашкавал, настърган

 

1. Сгорещете зехтина в тенджера на умерен огън. Добавете каймата в тенджерата. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.

2. Добавете доматения сос, бирата, смляното чили, чесъна, лука, ригана, червения пипер, 1 чаена лъжичка кимион и солта. Разбърква се добре. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 1 час. Разбърквайте от време на време.

3. Опитайте и регулирайте подправките, като добавите лютия червен пипер. Оставете на слаб огън за още 1 час.

4. Добавете кашкавала и останалата 1/2 чаена лъжичка кимион. Гответе още 1/2 час, като се разбърква често.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта