Регистрация

Начос с пържен боб

Автор:
george
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
1677
Оцени рецептата

За пържения боб:

2 ч шарен боб

1 голяма глава лук

1 джолан

Вода

1/2 ч свинска мас

Сол

За начос:

12 тортили

Свинска мас за пържене

Сол

1 ч настъргано сирене

1 ч настърган чедър

2 чили чушлета (или повече); ситно нарязани

1 ч ситно нарязани домати

1 ч ситно нарязан магданоз

 

Сложете боба, цялата глава лук и джолана в тенджера. Добавя се вода, така че да ги покрие. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри 1 1/2 часа или докато бобът омекне. Извадете лука и обезкостете джолана. Отцедете боба. Сгорещете свинската мас. Добавете я при боба и намачкайте всичко на каша. Подправете на вкус със сол. Заделете.

За да направите начос, нарежете тортилите на квадрати и запържете на маслена баня в гореща свинска мас, докато станат хрупкави. Отцедете и овкусете леко със сол. Подредете ги на един слой върху голям огнеупорен поднос. Поръсете с половината сирене и чедър. Поръсете лютите чушки върху сирената. Покрийте с лъжици пържен боб и внимателно разстелете върху сместа. (Заделете останалия боб за друго ястие.) Поръсете с половината от останалото сирене и чедър. Покрийте с домати и магданоз, след това с останалото сирене. Печете на 190С, докато сирената се разтопят, за около 15 минути. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта