Регистрация

Мексикански фахитас

Автор:
gabi
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
4943
Оцени рецептата

Тортили, колкото е необходимо

1 с.л. сол

1/4 с.л. бял пипер

За заливка:

Сокът на 1/4 лайм

1 ч заквасена сметана

3 скилидки пресен чесън, нарязан

1 ч гуакамоле

2 с.л. растително масло

1 ч салца

6 резена лайм

450 г пилешки гърди, нарязани на дълги ивици

Гарнитури:

1/2 ч зехтин (или чили масло, за пикантен вкус)

парчета авокадо

1 консерва цели зелени люти чушки, нарязани

домати, нарязани на ивици

накъсана маруля

1 голяма глава лук, разполовен и нарязан

люти чушки

прясно нарязан кориандър

 

За маринатата, в голяма купа, разбийте заедно солта, черния пипер, сока от лайм, чесъна и олиото. Поставете месото в маринатата и се оставя в продължение на най-малко един час. Загрейте фурната до 100 градуса, поставете няколко тортили за 1 до 3 минути, за да се затоплят. През това време, загрейте голям тиган и се добавя зехтин. Добавете маринованото месо и запържете леко, докато лукът стане прозрачен. Поставете по малко от месото във всяка тортия, навийте на руло и сервирайте със заливката и гарнитурите.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous16-05-2025
equilibrado de turbinas Aparatos de calibración: fundamental para el rendimiento estable y productivo de las equipos. En el entorno de la ciencia contemporánea, donde la rendimiento y la confiabilidad del sistema son de máxima importancia, los sistemas de equilibrado juegan un rol esencial. Estos sistemas adaptados están concebidos para equilibrar y regular elementos dinámicas, ya sea en herramientas de fábrica, transportes de desplazamiento o incluso en dispositivos hogareños. Para los técnicos en reparación de dispositivos y los técnicos, manejar con equipos de ajuste es fundamental para garantizar el operación suave y fiable de cualquier aparato móvil. Gracias a estas opciones modernas modernas, es posible disminuir considerablemente las movimientos, el estruendo y la carga sobre los cojinetes, prolongando la duración de piezas costosos. Igualmente importante es el rol que cumplen los equipos de calibración en la asistencia al cliente. El soporte técnico y el conservación regular usando estos equipos habilitan proporcionar servicios de alta calidad, aumentando la agrado de los clientes. Para los responsables de proyectos, la financiamiento en estaciones de equilibrado y dispositivos puede ser fundamental para optimizar la rendimiento y desempeño de sus dispositivos. Esto es particularmente significativo para los dueños de negocios que manejan modestas y medianas negocios, donde cada aspecto vale. Por otro lado, los aparatos de ajuste tienen una amplia uso en el área de la seguridad y el gestión de nivel. Permiten identificar potenciales errores, reduciendo mantenimientos costosas y daños a los equipos. También, los resultados generados de estos sistemas pueden aplicarse para perfeccionar sistemas y mejorar la exposición en plataformas de consulta. Las zonas de uso de los sistemas de balanceo comprenden múltiples industrias, desde la elaboración de ciclos hasta el seguimiento del medio ambiente. No interesa si se habla de grandes fabricaciones manufactureras o reducidos establecimientos hogareños, los equipos de calibración son indispensables para asegurar un operación efectivo y sin riesgo de fallos.
anonymous02-03-2015
Сигурно са вкусни...Но начинът, по който е описана рецептата е доста объркващ. Изобщо не става ясно, кой продукт, за какво служи – за сос, плънка Споменати са заливките и гарнитурите, но не и плънката. Следващото, което се набива на очи е количеството „1 ч“ гуакамоле/салца (най-вероятно авторът е имал предвид чаша, но каква – не става ясно). Отделно от това, при описанието на процеса срещаме „Добавете маринованото месо и запържете леко, докато лукът стане прозрачен.“. Как и откъде се появи този лук в тигана, не става ясно(при положение, че е споменат само като част от продуктите до този момент). Следвайки инструкциите, кога трябва да бъде сложен там и колко време трябва да бъде вътре е мистерия за мен. Дори да имам желание да проявя творчество и фантазия, това се оказва доста трудна задача, тъй като за тази цел е необходимо да имам стабилна база,от която да започна (ясна, точна, конкретна, добре структурирана рецепта – нищо от това не е налице тук) и от тази стабилна база да започна да променям и опитвам нови неща... Тук сякаш някой е решил да демонстрира своята фантазия, прикривайки умело необходими детайли и резлтатът е по-скоро „ Вижте аз какво мога“, отколкото коректно написана рецепта за мексикански фахитас...

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта