Регистрация

Чили в орехов сос

Автор:
marcheva
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

6 чили чушки

1 малка връзка магданоз

Семена от един малък нар

1,3 кг свинска плешка, обезкостена

1/2 глава лук, нарязан на филийки

2 скилидка чесън, обелен

1 с.л. сол

6 с.л. мас

1/2 средно голяма глава лук, ситно нарязан

3 скилидки чесън, обелен и счукан

8 цели зърна черен пипер

5 цели зърна карамфил

1/2 пръчка канела

3 с.л. стафиди

2 с.л. бадеми, нарязани, бланширани

2 с.л. захаросани плодове

2 ч.л. сол

500 г домати, обелени и без семената

1 круша, обелена и нарязана

1 праскова, обелена и нарязана

За ореховия сос:

25 ореха, пресни

1 малък бял хляб, без коричката

115 г сирене фета

1 1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. смляна канела

 

Пригответе чилито: Нарежете месото на големи кубчета. Сложете ги в тиган с лука, чесъна и солта и покрийте със студена вода. Оставете месото да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато поомекне - около 40 до 45 минути. Не гответе прекалено дълго. Оставете да се охлади в бульона. Прецедете и заделете бульона; накъсайте месото и заделете. Оставете бульона да се охлади напълно и отстранете мазнината. Заделете мазнината. Загрейте маста и запържете лука и чесъна, без да покафеняват, докато омекнат. Добавете месото и се разбърква, докато започне да покафенява. Натрошете едро подправките и да ги добавете, с останалата част от съставките при сместа с месото. Запържете сместа по малко наведнъж. Намачкайте доматите малко и ги добавете към сместа в тигана. Продължете да готвите сместа на силен огън за около 10 минути, като се разбърква от време на време, така че да не залепва. Пригответе соса. Покрийте ядките с кипяща вода и се накисват за 5 минути. Обелете кожицата на орехите.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта