Чийзкейк с карамел и шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч овесени ядки
3/4 ч нарязани орехи
3/4 ч кафява захар
1/2 ч.л. смляна канела
1/4 ч масло или маргарин, разтопен
680 г крема сирене
1/3 ч кафява захар
1/3 ч тъмен царевичен сироп
5 ч.л. царевично нишесте
3 яйца
1 жълтък
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч шоколад, натрошен
В средно голяма купа, смесете овесените ядки, орехите, кафявата захар и канелата. Добавете разтопеното масло и се разбърква, докато се поеме от сместа. Притиснете равномерно по дъното на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Печете на 180С в продължение на 18-20 минути или до златисто кафяво. Заделете да се охлади. В голяма купа, смесете крема сиренето, кафявата захар, царевичния сироп и царевичното нишесте. Разбийте хубаво до гладкост. Добавете яйцата и жълтъка, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете екстракта. Изсипете сместа в приготвената форма. Пече се на 180 градуса в продължение на 15 минути. Намалете температурата до 115°С и печете още 40 минути. Поръсете шоколадовите парченца отгоре и печете в продължение на 35 минути или докато вече не изглежда мокра или лъскава. Извадете от фурната и прокарайте нож по ръба, за да отлепите тортата от стените. Изключете фурната и върнете тортата за още един час. Охладете за през нощта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ