Регистрация

Чийзкейк с карамел и шоколад

Автор:
yordanka
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
505
Оцени рецептата

3/4 ч овесени ядки

3/4 ч нарязани орехи

3/4 ч кафява захар

1/2 ч.л. смляна канела

1/4 ч масло или маргарин, разтопен

680 г крема сирене

1/3 ч кафява захар

1/3 ч тъмен царевичен сироп

5 ч.л. царевично нишесте

3 яйца

1 жълтък

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч шоколад, натрошен

 

В средно голяма купа, смесете овесените ядки, орехите, кафявата захар и канелата. Добавете разтопеното масло и се разбърква, докато се поеме от сместа. Притиснете равномерно по дъното на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Печете на 180С в продължение на 18-20 минути или до златисто кафяво. Заделете да се охлади. В голяма купа, смесете крема сиренето, кафявата захар, царевичния сироп и царевичното нишесте. Разбийте хубаво до гладкост. Добавете яйцата и жълтъка, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете екстракта. Изсипете сместа в приготвената форма. Пече се на 180 градуса в продължение на 15 минути. Намалете температурата до 115°С и печете още 40 минути. Поръсете шоколадовите парченца отгоре и печете в продължение на 35 минути или докато вече не изглежда мокра или лъскава. Извадете от фурната и прокарайте нож по ръба, за да отлепите тортата от стените. Изключете фурната и върнете тортата за още един час. Охладете за през нощта.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта