Регистрация

Чеснови картофи с пилешко

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
829
Оцени рецептата

900 г червени картофи

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана на четвъртинки

1 цяло пиле, около 1.5 кг

1 глава чесън, обелен

3 с.л. сушени домати в зехтин, отцедени и наситнени

2 ч.л. листа пресен розмарин

сол и черен пипер

стръкчета пресен розмарин (по желание)

 

Остържете картофите много добре. В загрята на 250С фурна, сгорещете зехтина в правоъгълна тавичка за около 1 1/2 минути. Добавете картофите и лука и разклатете съда, докато се покрият зеленчуците с мазнината. Поставете пилето отгоре. Гответе до готовност, като от време на време разбърквате и обръщате пилето. Прехвърлете пилето в чиния. Добавете доматите и розмарина в картофената смес; подредете ги около пилето. Подправете със стръкчета розмарин, сол и черен пипер на вкус. 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта