Регистрация

Червено чили

Автор:
jordana
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

1 ч шарен боб 

5 ч вода 

2 ч.л. свинска мас 

1 с.л. мазнина от запържен бекон 

1 глава лук 

340 г свинска наденица 

450 г едросмляна телешка кайма 

4 скилидки чесън 

1 ч.л. анасон 

1/2 ч.л. семена кориандър 

1/2 ч.л. семена копър 

1/2 ч.л. смлян карамфил 

1 пръчка смляна канела 

1 ч.л. смлян черен пипер 

1 сушена чушка, прясно смляна 

1 ч.л. червен пипер 

1 цяло индийско орехче, прясно смляно 

1 ч.л. смлян кимион 

2 ч.л. риган, сушен 

4 ч.л. сусамови семена 

1 ч бадеми, бланширани 

12 червени чили чушки, сухи 

60 г млечен шоколад, натрошен 

1 консерва (170 г) доматено пюре 

2 ч.л. оцет 

3 ч.л. лимонов сок 

1 мека тортия, нарязана 

Сол на вкус 

 

Начин на приготвяне:

1. Поставете изплакнатия боб в купа, добавете 2-3 чаши вода и се накисва за една нощ. 2. Сложете боба и водата в тенджера и добавете още 2-3 чаши вода. Оставете да заври на средно-висока температура, а след това намалете огъня и оставете да къкри, частично покрито, за около 45 минути, докато бобът поомекне. От време на време се разбърква и се добавя вода, ако е необходимо. Отцедете боба и заделете течността.

3. Разтопете маста в тенджера на умерен огън. Добавете боба и леко запържете. Заделете.

4. Разтопете мазнината от бекона в тенджера на умерен огън. Добавете и лука и гответе, докато лукът е прозрачен.

5. Смесете каймата и наденицата с всички подправки, без ригана. Добавете тази смес в тенджерата с лука. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.

6. Добавете бобения бульон. Добавете останалите съставки. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри още 1/2 час. Разбърквайте от време на време.

7. Доовкусете, ако е необходимо.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта