Цитрусова салата с резене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
500 г прясно резене
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1/4 ч.л. семена копър, натрошени
1/4 ч неподсладен портокалов сок
1 с.л. зехтин
1 портокал, без семки, обелен и нарязан напречно на 8 филийки
2 розови грейпфрута, без семки, обелени и нарязани напречно на 4 филийки
1 малка глава червен лук, нарязан на филийки
1 малка глава цикория
Подрежете външните листа на резенето и заделете 1 ч.л. от листата. Срежете грудката наполовина напречно, след това по дължина на тънки филийки. Смесете филийките резене, запазените листа, портокаловата кора, солта, черния пипер, семената копър, портокаловия сок и зехтина в средно голяма купа и разбъркайте леко. Покрийте и оставете в хладилника. Отцедете. Запазете течността. Сложете сместа в средата на чиния за сервиране. Подредете портокалите и грейпфрута около сместа; покрийте с лук. Поставете цикорията около ръба на чинията, като подпъхнете листата под филийките портокал и грейпфрут. Поръсете със заделената смес с портокалов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ