Регистрация

Салата с авокадо, круша, раци и праскови

Автор:
Savatova
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
1411
Оцени рецептата

2 бр. авокадо

226 г месо от раци месо

1 круша; зряла

1 праскова; зряла

1 с.л. листенца иглика; прясно откъснати

----------------------------- За винегрета ----------------- ------------

2 ч.л. захар

1/2 ч.л. синапено семе

1 скилидка чесън, счукан

3 с.л. бял винен оцет или лимонов сок

9 с.л. зехтин

3 с.л. пълномаслена сметана

 

На сметановия винегрет:

Сложете всички съставки в буркан с капачка и разклатете енергично. Разклатете добре всеки път преди сервиране. Добавят се 3 супени лъжици сметана към 6 супени лъжици винегрет.

Срежете авокадото наполовина и премахнете костилката. Смесете месото от раци с винегрета и напълнете половинките авокадо с тази смес. Обелете и нарежете крушата и прасковата и забодете филийките в месото от раци. Украсете авокадото с пресни листенца иглика и сервирайте веднага с тънки филийки препечен хляб и масло. Порции: 4





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта