Салата с авокадо, круша, раци и праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 бр. авокадо
226 г месо от раци месо
1 круша; зряла
1 праскова; зряла
1 с.л. листенца иглика; прясно откъснати
----------------------------- За винегрета ----------------- ------------
2 ч.л. захар
1/2 ч.л. синапено семе
1 скилидка чесън, счукан
3 с.л. бял винен оцет или лимонов сок
9 с.л. зехтин
3 с.л. пълномаслена сметана
На сметановия винегрет:
Сложете всички съставки в буркан с капачка и разклатете енергично. Разклатете добре всеки път преди сервиране. Добавят се 3 супени лъжици сметана към 6 супени лъжици винегрет.
Срежете авокадото наполовина и премахнете костилката. Смесете месото от раци с винегрета и напълнете половинките авокадо с тази смес. Обелете и нарежете крушата и прасковата и забодете филийките в месото от раци. Украсете авокадото с пресни листенца иглика и сервирайте веднага с тънки филийки препечен хляб и масло. Порции: 4
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ