Салата а аспержи и рачешко месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч майонеза
1 с.л. лимонов сок – прясно изцеден
1 1/2 ч.л. доматено пюре
1 1/2 ч.л. лук - наситнен
1/2 ч.л. дижонска горчица
1/4 ч.л. пипер
450 г аспержи - почистени
226 г рачешко месо - сварено
4 големи листа от маруля или
Смесете майонезата, лимоновия сок, доматеното пюре, лука, дижонската горчица и черния пипер в средно голяма купа. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилник, докато сте готови за сервиране. (Може да бъде подготвено 3 дни предварително).
Сварете аспержите в голяма тенджера с вряща подсолена вода, докато омекнат леко, за около 4 минути. Прехвърлете в купа с ледена вода и охладете. Отцедете и подсушете. Прибавете рачешкото в майонезата. Подправете на вкус със сол. Подредете 1 зелена салата върху всяка чиния и покрийте с аспержи. Сложете по лъжица майонеза и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ