Регистрация

Холандски ябълков кекс

Автор:
яна маринова
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
689
Оцени рецептата

1 ч захар

1/2 ч масло или маргарин, меко

3 яйца

1 ч.л. ванилия

3 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 ч заквасена сметана

650 г ябълково пюре

За топинга:

1/2 ч кафява захар

3/4 ч брашно

1/3 ч масло или маргарин

1/2 ч.л. канела

1/2 ч орехи, по желание

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намаслете правоъгълна тавичка за печене. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата и ванилията и разбийте добре. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Като редувате добавете брашнената смес и заквасената сметана при сместа със захарта, като разбивате добре след всяко добавяне. Разпределете половината тесто в подготвената тава и покрийте с ябълковото пюре. Капнете по пълни супени лъжици от останалото тесто отгоре. В малка купа смесете съставките за топинга. Поръсете върху тестото. Печете на 180 градуса за 50 - 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта