Регистрация

Фъдж на Ла Луиз

Автор:
alexander
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
997
Оцени рецептата

4 ч захар

3 блокчета тъмен шоколад

1 1/3 ч мляко

2 с.л. масло, плюс допълнително за намазване

1 ч нарязани ядки

1 1/3 ч.л. ванилия

 

В тенджера смесете захарта, шоколада и млякото. Поставете съда на силен огън и се разбърква непрекъснато, докато шоколадът се разтопи и захарта се разтвори. Оставете да заври и намалете котлона, за къкри леко. Не разбърквайте повече. Поставете сладкарски термометър в центъра на сместа и варете, докато температурата достигне точно 111С. Междувременно, намажете с масло голяма чиния и плоска тава. Когато температурата достигне точно 111С, изсипете сместа в приготвената чиния. Покрийте с 2 супени лъжици масло и оставете сместа да се охлади в чинията. Добавете ванилията. Вземете голяма решетъчна лъжица и започнете да втечнявате сместа, като я разбърквате - ще отнеме около 15 или 20 минути. Когато започне да помътнява, добавете орехите и ги разбъркайте старателно. Сложете в голяма намаслена тава и притиснете с длани. Нарежете на квадрати. 





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта