Френски шоколадов сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч царевично нишесте
225 г полу-сладък шоколад
1 ч.л. разтворимо кафе
1/4 ч вряща вода
85 г масло
1/2 ч гранулирана захар
4 яйца, разделени
1/8 ч.л. сол
Загрейте фурната до 180ºС.
Постелете с фолио тавичка за хляб. Намажете с разтопено масло. Пресейте царевичното нишесте 3 пъти и заделете. Нарежете шоколада и го сложете в тенджера. Разтворете кафето във вряща вода и се изсипва върху шоколада, покрива се с капак и се оставя на слаб огън да се разтопи. Разбъркайте с бъркалка, прехвърлете в малка купа и оставете настрана да се охлади леко. В купа с миксер разбийте маслото до омекване, постепенно добавете захарта и разбийте в продължение на 2 до 3 минути, като остъргвате купата. Разбийте с жълтъците, един по един. Продължете да биете, докато сместа се сгъсти. Добавете шоколада при ниска скорост, след това добавете царевичното нишесте и разбийте само до гладкост. В друга купа разбийте белтъка със солта, само докато стане на сняг. Обединете внимателно с шоколадовата смес, лъжица по лъжица. Излейте тестото в подготвения съд. Сложете в по-голям съд с вода. Пече се в продължение на 50 до 55 минути, докато нож, поставен в средата, по целия път до дъното, излиза чист и сух. Изключете фурната и оставете вратата открехната; оставете съда за 20 мин. След това отворете вратата напълно и оставете да престои още час. Извадете от водната баня и подсушете съда. Обърнете в чиния и махнете съда. Поднесете с глазура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ