Регистрация

Френски шоколадов сладкиш

Автор:
marcheva
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
658
Оцени рецептата

3/4 ч царевично нишесте

225 г полу-сладък шоколад

1 ч.л. разтворимо кафе

1/4 ч вряща вода

85 г масло

1/2 ч гранулирана захар

4 яйца, разделени

1/8 ч.л. сол

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Постелете с фолио тавичка за хляб. Намажете с разтопено масло. Пресейте царевичното нишесте 3 пъти и заделете. Нарежете шоколада и го сложете в тенджера. Разтворете кафето във вряща вода и се изсипва върху шоколада, покрива се с капак и се оставя на слаб огън да се разтопи. Разбъркайте с бъркалка, прехвърлете в малка купа и оставете настрана да се охлади леко. В купа с миксер разбийте маслото до омекване, постепенно добавете захарта и разбийте в продължение на 2 до 3 минути, като остъргвате купата. Разбийте с жълтъците, един по един. Продължете да биете, докато сместа се сгъсти. Добавете шоколада при ниска скорост, след това добавете царевичното нишесте и разбийте само до гладкост. В друга купа разбийте белтъка със солта, само докато стане на сняг. Обединете внимателно с шоколадовата смес, лъжица по лъжица. Излейте тестото в подготвения съд. Сложете в по-голям съд с вода. Пече се в продължение на 50 до 55 минути, докато нож, поставен в средата, по целия път до дъното, излиза чист и сух. Изключете фурната и оставете вратата открехната; оставете съда за 20 мин. След това отворете вратата напълно и оставете да престои още час. Извадете от водната баня и подсушете съда. Обърнете в чиния и махнете съда. Поднесете с глазура по желание. 





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта