Регистрация

Френска салата с гъби

Автор:
desislavva
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

12 гъби

1 ч зехтин

12 перлени лукчета

2 средно големи глави маруля

2 големи домата

2 стръка целина, нарязана на кубчета

Сокът на 1 малък лимон

2 ч.л. доматено пюре

1 стрък прясна мащерка, нарязана

1 дафинов лист

1 ч.л. кориандър, семена

115 мл сухо бяло вино

Сол и пипер

 

Почистете гъбите. Нарежете фино само стеблата на гъбите; оставете гъбите цели. Запържете стеблата. Заделете. Обелете лука, нарежете марулята на 4, домата на филийки. Добавете ги в тигана с целината, лимоновия сок, доматеното пюре, мащерката, дафиновия лист, кориандъра, виното и останалата част от зехтина. Подправете и оставете да къкри в продължение на 20 - 25 минути. Гответе до омекване на лука. Извадете гъбите в плитка чиния и оставете останалите съставки да се варят в продължение на 4 минути. Изсипете върху гъбите и оставете в хладилника, до поднасяне.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта