Регистрация

Филе миньон със сос "Мадейрa"

Автор:
Milikin
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
878
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 филета миньон, по 225 г всяко

2 с.л. зехтин

2 с.л. лук шалот, ситно нарязан

1/4 ч вино "мадейра"

3/4 ч телешки бульон

3 ч.л. масло

1 ч.л. брашно

2 ч.л. магданоз, нарязан

 

Начин на приготвяне:

Поръсете месото със сол и пипер от всички страни. Загрейте зехтина и когато се сгорещи, добавете месото. Гответе на силен огън за 5 минути. Или по-дълго, до желаната готовност. Обърнете и повторете. Прехвърлете в топла чиния и дръжте на топло. Излейте мазнината от съда. Добавете лука шалот. Добавете виното и гответе на силен огън за около 30 секунди. Добавете бульона и оставете да заври, като се разбърква, за да се разтворят залепналите частици по дъното и стените на тигана. Добавете сол и черен пипер Гответе, докато се редуцира наполовина. Междувременно смесете 2 ч.л. масло и брашното в малка купа. Добавете сместа към врящия бульон и гответе за кратко. Добавете и останалата лъжичка масло. Прецедете соса върху месото и покрийте центъра на всяко филе с щипка магданоз. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта