Регистрация

Тиквен пай

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, неизпечен

4 с.л. захарен сироп

1 с.л. настъргана портокалова кора

2 с.л. портокалов коняк

1 шушулка ванилия, разполовена и остъргана

1 малка пръчка канела

смляно индийско орехче

170 г пресни боровинки, червени

2 ч тиквено пюре

1 ч кафява захар

1/2 ч.л. канела

1 ч.л. джинджифил, счукан

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. карамфил

щипка сол

щипка прясно смлян бял пипер

4 яйца

1 ч сметана за разбиване

1/2 ч течна сметана

3 с.л. бърбън

канелен сладолед, по желание

 

Сложете блата в намаслена тавичка. Охладете в продължение на 1/2 часа. Покрийте с пергаментова хартия и напълнете с тежести за пай или боб. Печете за 25 мин. на 180С или докато стане златисто. Оставете да изстине. Махнете хартията с тежестите. Междувременно, в голяма тенджера от неръждаема стомана, смесете захарния сироп, портокаловата кора, ликьора, ванилията, пръчката канела и индийското орехче. Оставете да заври. Прибавете боровинките, след това намалете огъня, оставете да заври и оставете да къкри за 3 - 5 минути. Махнете ванилията и пръчката канела. Разстелете сместа на тънък слой върху дъното на изпечения блат. В купа, смесете тиквата, кафявата захар, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила и черния пипер. Разбийте с яйцата, сметаната и бърбъна и се изсипва в блата. Печете на 190С градуса във фурната за 30 - 40 минути или докато стегне. Сервирайте топло с канелен сладолед, ако желаете.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта