Тиквен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай, неизпечен
4 с.л. захарен сироп
1 с.л. настъргана портокалова кора
2 с.л. портокалов коняк
1 шушулка ванилия, разполовена и остъргана
1 малка пръчка канела
смляно индийско орехче
170 г пресни боровинки, червени
2 ч тиквено пюре
1 ч кафява захар
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил, счукан
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. карамфил
щипка сол
щипка прясно смлян бял пипер
4 яйца
1 ч сметана за разбиване
1/2 ч течна сметана
3 с.л. бърбън
канелен сладолед, по желание
Сложете блата в намаслена тавичка. Охладете в продължение на 1/2 часа. Покрийте с пергаментова хартия и напълнете с тежести за пай или боб. Печете за 25 мин. на 180С или докато стане златисто. Оставете да изстине. Махнете хартията с тежестите. Междувременно, в голяма тенджера от неръждаема стомана, смесете захарния сироп, портокаловата кора, ликьора, ванилията, пръчката канела и индийското орехче. Оставете да заври. Прибавете боровинките, след това намалете огъня, оставете да заври и оставете да къкри за 3 - 5 минути. Махнете ванилията и пръчката канела. Разстелете сместа на тънък слой върху дъното на изпечения блат. В купа, смесете тиквата, кафявата захар, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила и черния пипер. Разбийте с яйцата, сметаната и бърбъна и се изсипва в блата. Печете на 190С градуса във фурната за 30 - 40 минути или докато стегне. Сервирайте топло с канелен сладолед, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ