Регистрация

Телешко в орехов сос

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 кг телешко, нарязано на кубчета

брашно, овкусено със сол и пипер

зехтин

1/2 чаша вода

225 г доматен сос

4-6 скилидки чесън, счукан

1/3 ч ябълков оцет

1 пръчка канела

8 зърна карамфил

8 зърна бахар

1 ч орехи, смлени

1 с.л. лимонов сок

1 франзела, нарязана на филийки, препечени

 

Начин на приготвяне:

Оваляйте месото в брашното. Изтръскайте излишното. Сгорещете олиото в дълбок съд. Запържете хубаво. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Налейте водата в съда от готвенето и разбъркайте, за да се отлепят залепналите по дъното парченца. Изсипете сместа в уреда, заедно с доматения сос, чесъна и оцета. Поставете пръчката канела, карамфила и бахара и в тензух. Добавете ги в съда. Покрийте. Гответе на ниска мощност за 8 - 10 часа или до омекване.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта