Регистрация

Такос с картофи

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

2 пакета царевични тортили

450 г телешка кайма

1 малка глава лук, нарязан

4 скилидки чесън, счукан

1 средно голям картоф, обелен и нарязан на кубчета

Сол

Черен пипер, прясно смлян

олио за пържене

 

Оставете тортилите на стайна температура преди употреба.

За пълнежа: Натрошете каймата в тиган и добавете лука и чесъна. Гответе, докато месото се зачерви и лукът стане полупрозрачен. Добавете картофеното пюре и разбъркайте. Добавете чесъна, сол и черен пипер на вкус. Когато всичко се сгорещи и картофите се обединят, намалете огъня до слаб и дръжте на топло. За пържене: Сгорещете олио за пържене на маслена баня в тиган. Сложете част от плънката във всяка тортия и прегънете на пакет. Поставете в горещото олио със затворената страна надолу. Когато се получи хрупкава коричка, обърнете и изпържете и от другата страна. Извадете в чиния, покрита с хартиени салфетки, за да се отцеди излишната мазнина.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта