Регистрация

Тайландска салата с калмари

Автор:
ivanova
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
670
Оцени рецептата

450 г пресни калмари

1 с.л. пресен джинджифил, нарязан на жулиени

1 с.л. прясна лимонова трева, нарязана на тънки филийки

2 с.л. лук, нарязан

3 с.л. сок от лайм или лимонов сок

3 с.л. рибен сос

1 с.л. зелен лук, нарязан

1 с.л. кориандър, нарязан

1/2 ч листа мента

10 люти чили чушки, счукани

 

Почистете и измийте пресните калмари, премахнете всички вътрешности и кожата. Срежете от едната страна, така че да се отворят на един слой. Нарежете на ленти. Сложете ги в кошница за варене. Кипнете тенджера с вода и потопете кошницата с калмарите във врящата вода. Варете, докато месото стане непрозрачно. Отцедете в гевгир. Сложете калмарите в купа и добавете рибения сос и лимоновия сок. Подправете на вкус. Добавете лимонената трева, джинджифила и нарязания лук и разбъркайте добре. Сложете в чиния за сервиране, застлана с листа от маруля и гарнирано със ситно нарязан лук, кориандър, листа мента и натрошени люти чушки.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта