Регистрация

Табули

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
944
Оцени рецептата

1/2 ч булгур

1 ч вода, кипяща

1 домат, нарязан

1/2 ч магданоз, нарязан, пресен

2 с.л. лимонов сок

1/8 ч.л. чесън на прах

1/4 ч зелен лук; нарязан

1/4 ч пресни листа от мента

1/2 ч сварен нахут

 

Поставете булгура в малка купа. Полейте с горещата вода. Разбъркайте хубаво. Покрийте с кърпа и оставете да престои за 1 час. След 1 час излишната вода трябва да се отстрани. Сложете булгура в гевгир. Оставете да се отцеди много добре. Поставете отцедения булгур в купа. Добавете останалите съставки. Разбърква се добре. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 2 часа или за през нощта.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта