Суфле с рикота и малинов сос
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1/4 ч захар, разделени
1 с.л. захар, разделена
1 1/2 ч рикота
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 щипка смляна канела
1 жълтък
2 белтъка
щипка сол
Зеленчуков готварски спрей
2 ч.л. пудра захар
Сложете 1/4 чаша захар, сиренето и следващите 5 съставки в блендер. Разбийте за 1 минута или докато стане гладко, като остъргвате стените на купата веднъж. Изсипете сместа в купа и заделете. Разбийте белтъците (със стайна температура) и солта на висока скорост с електрически миксер на пяна. Постепенно добавете останалата 1 с.л. захар и продължете да разбивате, докато стане на сняг. Внимателно ги обединете със сместа със сирене. Изсипете сместа равномерно в 4 чашки за суфле (по 170 г), покрити със спрей за готвене. Сложете чашките в тавичка. Налейте гореща вода в тавата на дълбочина от 3 см. Печете на 180С в продължение на 30 минути или до златисто. Извадете чашките от тавата. Направете дълбока черта през средата на всяко суфле и изсипете 2 с.л. малинов сос във всеки прорез. Поръсете всяко с 1/2 ч.л. пудра захар; сервирайте веднага.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ