Регистрация

Супа с пилешко и торитили

Автор:
bogdanova
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
702
Оцени рецептата

1/2 ч лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, ситно нарязан

2 с.л. растително масло

4 ч пилешки бульон

1/4 ч червени чушки, нарязани

1 с.л. червено чили, смляно

3/4 ч.л. листа босилек; сушен

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 консерва 425 г доматено пюре

1/2 ч зехтин

10 царевични тортили, нарязани на ленти о по 1 см

2 ч пилешки гърди; Варени, нарязани или накъсани

Гарнитури:

1 авокадо, нарязано на филийки

Сирене

 

Задушете лука и чесъна в 2 с.л. зехтин до омекване на лука. Добавете бульона, чушката, червеното чили, босилека, солта и пипера и доматеното пюре. Кипнете и намалете огъня. Оставете на слаб огън за 30 минути. Сгорещете 1/2 ч зехтин в дълбока тенджера. Запържете тортилите до златисто кафяво - 30 - 60 секунди; отцедете. Разпределете тортилите и пилешкото в 6 купи и полейте с пилешкия бульон. Покрийте със сирене и гарнирайте с резен авокадо.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта