Регистрация

Супа с авокадо, репички и сметана с кориандър

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
583
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 с.л. орехово олио или 3 с.л. плодов зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

4 скилидки чесън, обелен и счукан

1 парче джинджифил, 3 см, обелен и счукан

3 чили чушлета, почистени и счукани

4 ч пилешки бульон

3 зрели плода авокадо

2 лайма

1/2 ч заквасена сметана

2 с.л. течна сметана

1/4 ч кориандър, нарязан фино

1 ч.л. смлян кориандър

Сол

1 връзки репички, 10-12

Черен пипер

 

Загрейте две супени лъжици от зехтина в тенджера и добавете нарязания лук. Задушете за 5 мин. и добавете чесъна, джинджифила и 2 от чушките. Задушете за още 5 минути. Добавете бульона, оставете да къкри за 10 минути и се отстранява от огъня. През това време срежете авокадото на две и извадете костилката; обелете плодовете. Нарежете и смесете със сока от 1 лайм и поставете около половината авокадо в блендера. Добавете горещия бульон и зеленчуците, докато контейнерът е около 3/4 пълен и разбийте, докато сместа е гладка и течна. Охладете супата много добре, за предпочитане в продължение на няколко часа. За да се направите сметаната с кориандър, разбъркайте заквасената сметана и течната сметана, добавете нарязания ситно кориандър, останалите чили чушки, смления кориандъра и сол на вкус. Оставете в хладилника до поднасяне. Нарежете репичките на малки ивички и смесете с ореховото или останалия зехтин, сока на 1/2 лайм и сол на вкус. Оставете в хладилника до поднасяне. Изсипете по равни количества от супата в купички за сервиране. Покрийте с 1 с.л. от сметаната и 1 с.л. нарязани репички.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта